MET/ZONDER LEIBAND
Tekst ontmoet Beeld ontmoet Vorm.

Fotografe Joëlle Janssens, dichter-auteur Herman Rohaert, scenograaf-vormgever Jo Klaps, gingen een gebonden, ongebonden ménage à trois aan, een samenwerking met en zonder leiband.


Vrij en gebonden, het concept was van meet af aan duidelijk en vormde de strikte leiband die zich tijdens het scheppingsproces verbazend soepel en rekbaar heeft getoond. Iedere kunstenaar heeft er, trouw aan het concept, een eigen invulling aan gegeven, zo de eigen individualiteit gevrijwaard maar ook de ander met nieuwe inhoud en uitdaging bevrucht. Het resultaat is geen ‘praatje bij een plaatje in een boekje’, wel een uitdagend ‘Gesamtkunstwerk’ waarin de grenzen van elke discipline verkend en overschreden, tenslotte samengesmolten worden tot één sterke, complexe en unieke blend.


    1.    TENTOONSTELLING: met/zonder LEIBAND:
tentoonstelling van kunstfoto’s en teksten (gedichten, zkv’s, kortverhalen) uitgetekend door scenograaf Jo Klaps. Deze tentoonstelling wordt geopend op 14 januari 2022, 20u, in cc de Bogaard, Sint-Truiden met een bruisende performance met voordracht en muziek, een babbel met de kunstenaars en een artistiek-filosofische analyse van boek en tentoonstelling.


    2.    Publicatie zonder LeiBAND:
Twee in één: een prachtig kunstboek in bonte kleurendruk dat in feite bestaat uit twee fysieke boeken die gevat zijn in één fraai hardcover kaft (het geheel is garengenaaid met een rug met Brillianta linnen band). Ook de inhoud is dubbel, enerzijds fotoboek, anderzijds tekstboek met gedichten, zeer korte verhalen en kortverhalen. De verbanden tussen foto en tekst maakt en legt de lezer zelf. Ook bevat de bundel  QR-codes waarmee je alle gedichten, voorgedragen door Veerle Huyghe, kan beluisteren. Designer-ontwerper Jo Klaps schiep deze uiterst originele vormgeving. 2 x 64 pagina’s Prijs: 35 euro


    3.    een gelimiteerd, genummerd KUNSTKISTJE: met LeiBAND:
Slechts verkrijgbaar in 20! exemplaren. Een absoluut hebbeding, wil u zeker zijn er één te bemachtigen kan dit na voorintekening van 150 euro op rekening Inbetween BE14 4373 1513 8183 met vermelding ‘kunstkistje leien deksel’, anders op de vernissage van de tentoonstelling. Het kunstkistje bestaat uit: 

Een houten kistje met uitschuifbaar deksel uit natuurlei waarin de titel in gelaserd is waaraan bevestigd een leren leibandje.                                    

In het kistje bevindt zich: de publicatie met/zonder LEIBAND, zie hierboven, bovendien bevat het kistje één gedicht uit de bundel, fraai vormgegeven, gedrukt op handgeschept papier én één kunstprint van de bijgaande foto uit het boek. Prijs: 150 eur.

VERSIE 1

Twee aparte boekblokken ingebonden op een speciale manier tot één boek, gebonden in grijs linnen en voorzien van een blindruk. 2 x 64 pagina’s

Prijs: 35,00 euro, ex verzending

VERSIE 2

Een sierlijk houten kistje met uitschuifbaar deksel uit natuurlei waarin de titel in gelaserd is waaraan bevestigd een sierlijk, spannend leren leibandje.
                                    
In het kistje bevindt zich: het kunstboek met/zonder LEIBAND, zie hierboven, bovendien bevat het kistje één gedicht uit de bundel, fraai vormgegeven, gedrukt op handgeschept papier én één kunstprint van de bijgaande foto uit het boek. 

Prijs: 150 euro

© INBETWEENPUBLISHERS - DESIGN STUDIO BRUSSSELS LOF