LABO ENZOo
Een animale ode aan Enzo Mari

    Het LABO heeft steeds de koord bewandeld die gespannen is tussen vormgeving en beeldende kunst. Dat betekent balanceren, maar nooit verloren we het evenwicht. Al meer dan drie decennia jongleren we van het ene thema naar het andere en houden we meerdere ballen tegelijk in de lucht. Vaak konden we hierbij ook rekenen op de verbeeldingskracht van vele ontwerpers en kunstenaars uit ons netwerk die belangeloos meewerkten aan onze thema-tentoonstellingen.  


Zo ook nu.  Na de vraag van C-Mine om iets te doen met de erfenis van Enzo Mari, aarzelden we niet om een open call te lanceren.  In het werk van Enzo Mari vonden we thema’s genoeg, maar bovenal raakten we geïnspireerd door zijn dier-gerelateerde werken: het spel “The Fable Game”, de boekjes “Het Ei en de Kip”, “De Appel en de Vlinder”, zijn “Studies for a Gorrilla”, zijn tekeningen van o.a. de gans, de wolf en de panter voor “The Natures Studies” en zijn onnavolgbare dierenpuzzel “16 Animali” voor Danese…  LABO ENZOo was geboren.  Op minder dan 5 km van de voormalige dierentuin van Genk -heden LABIOMISTA - brengt “LABO ENZOo” nu een eerbetoon aan de meester.  


In de open call vroeg het LABO aan ontwerpers en kunstenaars om de dierentemmer in zichzelf los te laten.  145 mensen gingen de uitdaging aan …en kregen een half (plastic) dier op hun bord.   Het resultaat is een hele menagerie van meercellige fabeldieren en nieuw samengestelde schepsels, waaronder ook een hybride uit Koen Vanmechelen’s Cosmopolitan Chicken Project. Er zijn in de wetenschap meer dan 1,5 miljoen dieren beschreven, maar dat is buiten deze vrolijke beestenboel gerekend.


Inbetween gaf voor deze tentoonstelling de catalogus uit

160 pag

16 x 24 cm

Genaaid gebonden

Softcover met binnenflap 10 cm

BESTEL HIER

© INBETWEENPUBLISHERS - DESIGN STUDIO BRUSSSELS LOF